Najaar 2022 - Opaalkust en Le Tréport

Gepubliceerd op 20 november 2022 om 15:10

Ondertussen een vaste gewoonte aan het worden in het najaar, bij mooi weer nog even richting Opaalkust. Dit deel van Frankrijk heeft zowel in de zomer als het najaar veel te bieden, met camperplaatsen in overvloed en mooie dorpjes de ideale plek om nog even te gaan uitwaaien.

Hieronder overzicht van de plaatsen waar we verbleven en die we bezochten:

Quend Plage - aire de camping car

https://www.somme-tourisme.com/aire-de-camping-car-de-quend-plage/quend/airccpic0800000n

Na een lange rit (feestdag in FR dus iedereen rijdt richting kust) komen we aan in Berck, om vast te stellen dat de CP daar volledig volzet is. Gelukkig zijn we voorbereid en weet ik dat Quend hier niet zo ver af is. We gaan eerst naar de Aldi in Berck en na ons middagmaal op de parking, rijden we door naar Quend Plage, waar gelukkig wel nog veel plaats is.

De CP is rustig gelegen, dicht bij het dorpje zelf en bij de kust. We betalen 10€ voor een nacht. Er is ruimte om te lozen en vers water te nemen, maar wij hebben hier geen gebruik van gemaakt. 

 

Saint-Valery-sur-Somme - aire de camping car

https://www.somme-tourisme.com/aire-de-camping-cars-de-saint-valery/saint-valery-sur-somme/airccpic08000006

Een rit langs de baai van de Somme brengt ons naar Saint-Valery-sur-Somme. Hier waren we al eens eerder en het was er toen druk bezet, maar toch erg rustig. Ook dit keer het geval. Volgens de paal aan het inrijden volzet, maar er was toch nog hier en daar plaats, dus wij hadden geluk. Als je erg veel geluk hebt, kan je hier ook aan de stroom, maar dan moet je ofwel veel geluk hebben of een erg lange verlengkabel mee hebben. De plaatsjes vlak aan de stoompalen, zijn felbegeerd. We betalen hier 12€ voor een nacht. Je kan er lozen, je toilet reinigen en vers water vullen, wat wij dan ook deden.

Onze wandeling ging richting baai en de Chapel of the Marins de Saint-Valery-sur-Somme.

 

Tussenstop CP Brighton bij Cayeux-sur-Mer

Aangezien er in Le Hourdel geen mogelijkheid meer is om de mobilhome te parkeren, reden we door richting Cayeux-sur-Mer. Daar net voor is er een camperplaats in Brighton, op het moment dat wij er parkeerden, was de automaat kapot en kon je dus gratis parkeren. Het werkt er normaal met een gewone parkeerautomaat en er zijn geen voorzieningen. Wij gebruikten de plaats dan ook slechts een paar uur als parking. Van hieruit wandel je op zo'n uurtje richting le Hourdel waar je bij eb de zeehonden kan spotten. Toen wij er waren, was het al net weer hoogtij aan het worden, dus ze waren alvast aan het zwemmetje begonnen.

Le Tréport - Camping Les Boucaniers

http://www.camping-lesboucaniers.com/nl/

Op deze camping verbleven we 2 nachten. Ze is het hele jaar geopend, kort bij het stadscentrum gelegen en alle nodige voorzieningen waren aanwezig. We konden zelfs nog genieten van mooi weer met een aperitiefje buiten. Sanitair was proper, maar geen topper. 

We betaalden 42€ voor twee nachten, inclusief stroom en hond.

We bezochten Le Tréport en het nabijgelegen Mers-les-Bains. In Le Tréport is de vishal zeker een aanrader, wij kochten er verse kabeljauw en roze garnaaltjes. Le Tréport is mooi, maar onze voorkeur ging toch uit  naar Mers-les-Bains met zijn mooie Belle Époque huizen. Deze badplaats heeft zich vooral ontwikkeld ten tijde van de opkomst van de treinverbinding met Parijs. De villa's aan zee en de omliggende straten, die sinds 1986 op de monumentenlijst staan, zijn een opmerkelijke getuigenis van Art Nouveau: houten of ijzeren balkons met soepele vormen, erkers, gekleurde voorgevels, fantasierijke ornementen. Het strand is helaas niet toegestaan voor honden. In Le Tréport dan weer wel, buiten het seizoen. Er is zeker een mooi stukje geschiedenis mee te pikken. We namen ook even de Funiculaire naar boven op de kliffen. Dit is gratis en de hond kan gewoon mee.

 

Berck Plage - aire de camping car (tweede poging)

http://www.berck-tourisme.com/nl/sejourner-a-berck-sur-mer/se-loger/en-camping-car

Een tweede poging om Berck te bezoeken. Dit keer voorspelden ze slecht weer en dat zag je ook op de camperplaats. Met slechts zo'n 15 plaatsen bezet, ruimte genoeg om ons te installeren.

Water nemen is mogelijk, lozen en toilet reinigen ook. Wij loosden enkel bij vertrek. Normaal kost het 10€ voor een overnachting en komt er iemand langs om de betaling op te halen, wij hebben echter geen bezoek gekregen (misschien te slecht weer). Tussen de buien door genoten we van de zeehondjes, die op amper 150m van de camperplaats leven. Hou bij een bezoek zeker rekening met de getijden. De zeehonden zijn zichtbaar vanaf 2u voor laagtij. Tijdens vloed, kan je ze spotten al zwemmend en spelend in de zee.

In Berck zelf waren ook verrassend veel winkels en al wat je nodig hebt, bakker, slager, kleine supermarkt...

Aanrader!

 

Cucq Stella Plage - Aire de camping car

https://www.campercontact.com/fr/france/hauts-de-france/cucq/19810/aire-de-camping-car-stella-plage

Deze waren we al een paar keer van plan en nu hebben we hem toch maar eens gedaan. Ware het niet net op de verkeerde moment. Eens aangekomen op de cp was het er erg rustig en tussen de duinen dachten we beschut te staan. 's Avonds laat is het beginnen waaien, zodat de mobilhome 's ochtends gezandstraald was. We hadden onze isolatie gelukkig extra vastgemaakt, dus die is wel blijven liggen. Nog voor het ontbijt zijn we vertrokken en doorgereden richting binnenland om daar iets meer beschut van ons ontbijt te genieten. Cucq zelf is niet voor herhaling vatbaar. In de zomer kan het een geliefde plek zijn, maar nu was het er doods. De passage van de gendarmerie om de paar uur moet allicht een veilig gevoel geven, maar creëerde bij ons net het omgekeerde. Geen foto's, wegens geen weer om de camera boven te halen. Gratis staanplaats, enkel betalen voor drinkwater of stroom aan het één gemeenschappelijk punt aan de loosput. Lozen gratis.

La Ferme de l'horloge - aire de camping car met activiteiten 

https://www.bienvenue-a-la-ferme.com/hautsdefrance/pas-de-calais/tardinghen/ferme/ferme-de-l-horloge-et-swin-golf-des-2-caps/93068

Op het platteland tussen Cap Gris nez en Cap Blanc nez, vinden we deze camperplaats. Je kan hier vers water tanken, lozen, je toilet reinigen (in 1000l vaten) en er is stroom aanwezig. Wij betaalden 15€ voor een nacht met stroom. We kozen een plaatsje op het grind, aangezien het wel erg drassig was. Ondanks nog steeds hevige wind, stonden we hier toch beter dan in Cucq. Het zicht op zee en vooral op de krijtrotsen van Dover, maken het plaatje hier compleet. Top locatie. 

Bezoek ook zeker de naastgelegen brouwerij. https://www.2caps.fr/

Een voorraad bier in slaan is mogelijk tijdens de bezoekuren. Een rondleiding is mogelijk in juli en augustus. Wij komen zeker terug voor de rondleiding!

Aanrader!

 

Sangatte - aire de camping car Hubert Latham

https://www.campercontact.com/nl/frankrijk/hauts-de-france/sangatte/71196/parking-hubert-latham

Sangatte is misschien een onbekend plekje langs de Opaalkust, maar zeker het bezoeken waard. Er is een leuk visrestaurantje en bakker. De camperplaats is langs een vrij drukke D-weg gelegen, maar het is er verder heel rustig. 's Avonds en 's nachts geen last van het verkeer. 

De plek is gratis, zonder voorzieningen. Wel vuilzakken, een glascontainer en toiletten.

Aanrader om een wandeling te maken naar Escalles en de krijtrotsen. Op het strand van Sangatte zelf, zijn honden toegelaten.

Ook de ideale plek om bootjes te spotten, want de haven van Calais is heel dichtbij, zonder er hinder van te ondervinden. Ook de kliffen van Engeland zijn hier altijd goed zichtbaar.

Willen jullie graag meer info over waar een bepaalde foto werd getrokken? Heb je vragen of opmerkingen? Tips om binnen deze regio nog te bezoeken? Kon onze blog jullie inspireren tot een reisje in dezelfde richting? Laat het ons weten via de reacties hieronder:

Reactie plaatsen

Reacties

Rosie
2 jaar geleden

Geen camper, maar wel fijn te lezen dat jullie een mooie reis hadden 💛 Leuke inspiratieblog ! PS de art nouveau huisjes heleeeemaal mijn ding 👌🏻

Ludo Mertens
2 jaar geleden

Mooi verslag van de plaatsen ,bedankt

Katia Janssens
2 jaar geleden

Heel veel goeie inspiratie voor een volgend reisje naar deze mooie streek! Dankjewel!