Audresselles en Berck - juni 2023

Gepubliceerd op 25 juni 2023 om 14:44

Op vrijdag 16 juni vertrokken we richting Audresselles. Ons eerste plan was twee nachten op een boerderijtje te staan, net voorbij Audresselles in Ambleteuse. Helaas heeft de dame maar plaats voor 6 campers en was er net een 6e voor ons aangekomen. We reden dus maar terug naar Audresselles en gelukkig waren er nog plaatsen zonder stroom beschikbaar op Camping Les Ajoncs. We betaalden voor twee nachten + 1 douchebeurt voor 1 persoon 36.60€ Op zaterdag en zondag was het er 'Feest van de krab'. Een jaarlijkse festiviteit waar blijkbaar zelfs bussen naar ingelegd werden. We namen 's ochtends een kijkje, maar wisselden de drukte in de namiddag in voor een wandeling naar het Fort van Ambleteuse. Daar waren ook een paar strandbars open op de dijk. Gezellig en een mooie kust, wat moet een mens meer hebben? We spotten een kwalletje dat was achtergebleven in een plas water bij het laagtij. Genoten van een lekkere rosé en wat aperitief. Op zondag ruilden we Audresselles in voor twee nachtjes Berck...

Aangekomen in Berck gingen we eerst shoppen in de Aldi. Een zeer nette winkel gelegen op het rond punt richting camping of camperplaats. In november verbleven we bij slecht weer al eens op de camperplaats, dit keer kozen we om toch buiten te kunnen zitten en reden we naar Camping du Halloy. Via een poortje heb je toegang tot de baai van Authie, kom je vlak bij de zeehonden uit.

Wij hadden ze vorig jaar al wel gezien, maar het blijft toch een leuke ervaring. Op onze 2 nachtjes verblijf, zijn we ze dan ook een paar keer gaan bekijken. Berck is een mooie kustgemeente. Hier en daar ietwat te vergelijken met de Belgische kust omwille van wat appartementsgebouwen, maar zeker niet overdreven. Er is een giga strand, mooie dijk, restaurantjes, supermarkt, winkelstraat... En natuurlijk, de zeehondjes bij laagtij. De trekpleister voor de meeste toeristen en zelfs plaatselijke bewoners. Op de camping betaalden we 47.80 voor 2 nachten, alweer inclusief 1 douchebeurt voor 1 persoon. Je kon je eigen plekje kiezen, maar dat zal allicht anders zijn in het hoogseizoen. Wij genoten van de rust op de camping en maakten geregeld een wandelingetje. Helaas was het weer ons ook één avond minder goed gezind en moesten we vervroegd binnen omwille van een hevige regenbui en wat onweer.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.