Zomer 2020 - Overal in Frankrijk

Gepubliceerd op 1 mei 2022 om 16:41

Onze eerste 3 weken zomervakantie met de camper. Toch even spannend of we dit nu echt allebei leuk gaan vinden om er zo lang mee weg te gaan. Eerst gaan wegen... net op de kop 3500kg, met alles aan boord en klaar voor vertrek. Uiteraard teveel mee, zowel voeding, drank als kledij. Dat wordt een les voor de volgende zomer, waar we het met een pak minder zullen doen. 

We verbleven de eerste nacht tussen de schuren van een vriend, trokken daarna naar de Corrèze om afscheid te nemen van kennissen die stopten met hun camping, trokken naar de Lot, Aveyron, Limousin, Charente Maritime, Bretagne en dan (Corona code rood) door naar de Belgische Ardennen om nog 5 nachtjes onze vakantie mee af te sluiten.

Verblijfplaatsen hieronder (exclusief het domein van onze vriend):

http://www.les-confluents.com/

Op doorreis onze eerste overnachting. Mooie, nette camping met alle voorzieningen. Wel een beetje afgelegen, goed op doorreis.

 

https://www.campingplage.com/

In de Lot, mooie camping met super ligging. Op wandelafstand van Saint-Cirq-Lapopie, een prachtig dorpje op een flank. Je kan er ook de Chemin de Halage volgen, een pad langs de Lot. Aanrader!

 

https://beau-rivage.fr/nl/onthaal/

Onze favoriet. Mooie, ruime plekken. In terrasvorm opgebouwd, dus iedereen kijkt uit op het meer. Prachtige zonsondergang. Hond mag in het meer. Jammer dat er niet zoveel te beleven valt op wandelafstand. Qua uitzicht in elk geval een topper!

 

https://www.campingdemontreal.com/fr

Camping op doorreis van centraal Frankrijk naar de westkust. Mooie camping met alle voorzieningen. Voor wie houdt van rust en natuur, zeker een leuke ligging.

 

https://www.camping-val-vert.com/

Alweer een topper. Rustige camping, in het dorp met bakker. 15min stappen naar de kust, helaas geen honden toegestaan op het strand. Wel een mooie omgeving. Wij konden toevallig de passage van de Tour de France meepikken. 

Camping met alle faciliteiten.

 

https://www.camping-boutinardiere.com/

Voor ons te veel, te groot, te druk. Zal allicht een publiek voor zijn, maar dan eerder met kinderen en om vooral het zwembadcomplex te testen. Wij hielden het bij een wandeling naar Pornic (4km), daar waren leuke strandjes waar je wel met de hond op kon.

https://camping-des-bouleaux.be/

 

Onze favoriet in België, in Bohan (Vresse-sur-Semois), een leuk dorpje in de Ardennen. Alles aanwezig, bakker, slager, supermarkt en veel horeca.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.